برگزاری جلسه دفاعیه دانشجوی کارشناسی ارشد به صورت مجازی در دانشکده علوم قرآنی اصفهان
جلسه دفاعیه دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده علوم قرآنی اصفهان با عنوان «تحلیل و نقد دیدگاه مایکل کوک در خصوص جایگاه امر به معروف و نهی از منکر» برگزار شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۵۱
کد مطلب: 11446
به گزارش پایگاه قرآنی دانشگاهی ایحا از اصفهان، جلسه دفاع از پایان نامه «تحلیل و نقد دیدگاه مایکل کوک در خصوص جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در میان شیعه» با نگارش خانم پری چرم دوز دانشجوی رشته علوم قرآنی در مقطع کارشناسی ارشد، با راهنمایی دکتر محمد محقق و داوری دکتر مجتبی قربانیان به صورت برخط در سامانه الکترونیکی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد.
این پایان نامه در نهایت با درجه خوب پذیرفته شد.
چکیده این پایان نامه به شرح ذیل است:
امر به معروف و نهی از منکر از فروع دین و برخواسته از تعالیم قرآن و سیره نبوی و ائمه(ع) و یکی از پایههای اصلی تفکر شیعه را شکل میدهد، در این باره کتابها و رسالههای زیادی نوشته شده است مستشرقان نیز از قرن ۱۲ میلادی شروع به بحث و بررسی آیات و اعتقادات اسلامی کردهاند از جمله کسانی که در سالهای اخیر کتابی تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی نوشته مایکل کوک است. او در یکی از فصلهای کتابش امر به معروف و نهی از منکر نزد امامیه را مورد بررسی قرار داده و مدعی است احادیث امر به معروف و نهی از منکر در کتب روایی امامیه بسیار محدود و برگرفته از احادیث اهل سنت و تحت تأثیر آنهاست.
در این پایان نامه ضمن معرفی کتاب مایکل کوک به نقد این دو ادعای وی با توجه به احادیث رسیده درباره امر به معروف و نهی از منکر در کتب حدیثی و تنوع آنها و نیز مقایسه سیر تدوین حدیث در شیعه و اهل سنت پرداخته شده است.
از دیگر نظرات مایکل کوک این است که احادیث امر به معروف و نهی از منکر نزد امامیه در دوره اول به صورت پند و اندرز بوده و شیعه امامیه اهل تسلیم و رضا هستند و با عملگرایی و رفتار سیاسی انقلابی میانهای ندارند و تنها کسی که خلاف رویه شیعه عمل کرده امام حسین(ع) است. البته او از قیام امام حسین(ع) سریع عبور میکند و سپس در سیره نبوی با بیان اینکه چیز زیادی از سیره پیامبر نداریم میگذرد. این دیدگاه نیز با توجه به سیره عملی پیامبر و معصومین علیهم السلام در امر به معروف و نهی از منکر پاسخ داده شده است.
این پژوهش در سه فصل و با روش توصیفی- تحلیلی و نحوه گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و مجازی انجام شده است.