دفاع از پایان نامه «بررسی تطبیقی سبک فکری ملکه سبأ در قرآن و تورات» در دانشکده علوم قرآنی مشهد
پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با عنوان «بررسی تطبیقی سبک فکری ملکه سبأ در قرآن و تورات» در دانشکده علوم قرآنی مشهد به صورت مجازی دفاع شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۱
کد مطلب: 11465
به گزارش ایحا، جلسه دفاع از پایان نامه با عنوان «بررسی تطبیقی سبک فکری ملکه سبأ در قرآن و تورات» با نگارش خانم فهیمه طاهر کوهی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد با راهنمایی دکتر الهه شاه پسند و داوری دکتر بی بی حکیمه حسینی دولت آباد در دانشکده علوم قرآنی مشهد به صورت غیرحضوری برگزار شد.
این پایان نامه در نهایت با نمره ۱۸/۲۵ و درجه خیلی خوب در مشهد پذیرفته شد.
در چکیده این پایان نامه آمده است:
یکی از خصوصیات منحصر به فرد انسان در مقایسه با سایر مخلوقات الهی برخورداری از استعداد تفکر است؛ او با کمک تفکر توانسته است نسبت به موجودات دیگر و محیط، تعامل بهتری داشته باشد. در این بین، برخی انسانها در این تعامل موفقتر از دیگران هستند و همین مسئله، بررسی سبک فکری آنان را حائز اهمیت کرده است. مراد از سبک فکری ﺷﯿﻮهﻫﺎی ﻣﺘﻔﺎوت ﺗﻔﮑﺮ اﻓﺮاد در ﭘﺮدازش اﻃﻼﻋﺎت، و در واقع نگرش آنها به مسائل است. درک صحیح سبک فکری افراد میتواند در جهت تحلیل انتخابها و اقدامات ایشان مفید باشد. یکی از افراد موفق در این زمینه، ملکۀ سبا است که به عنوان یک زن فرمانروا در قرآن، نمونۀ بارزی از توان مدیریتی زنان را نشان داده است.
این پایان نامه، برای شناخت سبک فکری ملکۀ سبا، مقدمتا به بررسی ویژگیهای حکومتی و موقعیت جغرافیایی و تاریخی زمان او و نیز همعصر او حضرت سلیمان علیه السلام، روی آورده است، چرا که بررسی شرایط زمانی و مکانی ایشان به تحلیل بهتری از نوع سبک فکری ملکۀ سبا منجر میشود. به این منظور، این پژوهش با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی و با بهرهگیری از آیات قرآن، کتاب مقدس و منابع روانشناسی، به طرح ویژگیها و ساختار حکومتی ملکۀ سبا و حضرت سلیمان علیه السلام پرداخته و به این نتیجه رسیده است که مؤلفههای ادب سیاسی، رایزنی با سران کشوری، دوراندیشی، صلحطلبی، کمال عقل، نگرش زیباشناختی، انتقادپذیری، معرفت شهودی و پرسشگری و دانشجویی در گفتهها و رفتار ملکۀ سبا قابل مشاهده است. آنگاه به تطبیق نسبی نظریۀ سبک فکری رابرت استرنبرگ با ویژگیهای فکری و رفتاری ملکۀ سبا پرداخته و در نهایت به این نتیجه رسیده است که نمیتوان ویژگیهای او را ذیل یکی از سبکهای فکری مطرح شده از سوی استرنبرگ یافت، نهایتا میتوان گفت ویژگیهای او ذیل چند سبک فکری جای میگیرد؛ ادب سیاسی و کمال عقل ملکۀ سبا به سبک فکری «قضاوتگر»، دوراندیشی و صلحطلبی به سبک «مرتبهسالار»، نگرش زیباشناختی به سبک «جزئینگر»، پرسشگری و دانشجویی به سبک «بروننگر»، انتقادپذیری و معرفت شهودی نیز به سبک «آزاداندیشی» نزدیکاند.