دفاع از رساله مقطع دکتری در دانشکده علوم قرآنی قم
جلسه دفاعیه رساله دکتری دانشجو حسین فرجی با موضوع «تحلیل و نقد الگوهای تدبر در قرآن و ارائه الگوی مطلوب» در دانشکده علوم قرآنی قم برگزار شد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۹
کد مطلب: 11477
به گزارش ایحا، جلسه دفاعیه رساله دکتری دانشجو حسین فرجی با موضوع «تحلیل و نقد الگوهای تدبر در قرآن و ارائه الگوی مطلوب پژوهشی بر ریشه های قرآن» با حضور ابوالفضل خوش منش به عنوان استاد راهنما و سید عبدالرسول حسینی زاده به عنوان استاد مشاور با داوری استادان علی راد، هادی نصیری و مهدی عبداللهی پور در دانشکده علوم قرآنی قم برگزار شد.
چکیده رساله:
قرآن كريم كتاب هدايت همگان است و هر كس ميتواند به اندازه ظرفيت علمي و عملي خود و در پرتو رهنمودها و هدايتهاي اهل بيت وحي (عليهم السلام)، به طور مستقيم از آن بهرهمند شود.
با توجه به اینکه پيرامون تدبر در قرآن كريم در مقام رويكردي جديد در آموزش قرآني، نزديك به يك دهه در كشور، كار مطالعاتي و علمی توسط انديشمندان، دانشجويان و صاحبنظران در قالب كتاب، مقاله، پاياننامه، گزارش هاي رسانه اي در نشريات و جرايد متعدد صورت مي گيرد، نگارنده این رساله، پس از مفهومشناسی واژه تدبر و تبیین رویکردهای مختلف آن، درصدد معرفی الگوهای مطرح در زمینه آموزش تدبر برآمده و پس از بررسی تحلیل و بررسی ابعاد مختلف این الگوها، در مقام ارائه الگوی مطلوب تدبّر، به بررسی لغوی، اصطلاحی، روایی و تحلیل شناختی، عاطفی و رفتاری آن پرداخته است.
بررسیهای صورت گرفته در طی این پژوهش چنین به دست میدهد که واژه «تدبّر»، دلالت بر اندیشه و تأمل در آیات قرآن کریم و توجه قلبی به آنها برای درک بهتر و عمیقتر مفاهیم و معارف قرآن کریم و تأثیرپذیری از هدایت الهی داشته و در دو سطح عمومی و تخصصی قابل تعلیم و تعلّم است که راهکارهایی برای تعلیم تدبر قرآن در حوزه آموزش عمومی ارائه شده است.